top of page

Ville Salonen

Tenori Ville Salonen on esiintynyt monipuolisesti teatterin eri muodoissa; oopperassa, operetissa, musikaalissa, puhe- ja TV -teatterissa. Ville Salonen tuli Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 2004 2. sijalle. Ville Salonen on tullut tutuksi erityisesti erilaisissa syvällistä ja monipuolista näyttelijäntyötä vaativissa nuorten miesten. Yhteensä hänellä on takanaan jo yli 70 roolia. Salosen repertoaariin kuuluu mm. 12 oopperan kantaesitystä, näissä kaikissa teoksissa on yritetty uudistaa perinteistä oopperailmaisua tuomalla mukaan uusia elementtejä ja löytää oopperalle näin uusia yleisöjä.

Oopperoita on Salosen ohjelmistossa vuonna 2017 Bernsteinin Candide, (Candide), Tammelinin Sampo (Lemminkäinen), Rossinin Sevillan Parturi (Almaviva) ja Donizettin L’elisir d’amore (Nemorino). Operetteja on ohjelmistossa Hôtel Paris (Heikki Renvall, Georges Ladoux, Igor Stravinski, Richard Tauber), Mustalaisruhtinatar (Boni), Wieniläisverta (Josef) ja Paganini (Pimpinelli). Lastenoopperoita on Hopeinen lusikka, Kahlekuningas ja Karkuri. Hopeinen lusikka kiertää keväällä 2017 ympäri Suomea ainakin 50 esityksen voimin.


Ville Salonen toimii myös uuden Opera BOXin johtajana. Kesällä 2016 sai ensi-iltansa Ariadne auf Naxos, kesällä 2017 Sevillan parturi ja keväällä 2018 AINO -gaala, The Rape of Lucretia, Metsäkansan laulu ja Rigoletto Aleksanterin teatterissa Helsingissä.

 

Vuonna 2014  ilmestyi Ville Salosen ensimmäinen levy, Tenor Arias. Samana vuonna ilmestyi myös  hengellinen levy: Suomalainen armo, jossa laulavat myös Reetta Haavisto, Emriikka Salonen, Felix Salonen ja säestyksestä vastaa Tero Valtonen.

bottom of page